Social Icons

twitter facebook Google+ linkedin rss feed email

luni, 26 aprilie 2010

25 ...sai mai bine zis 24 de lucruri despre cainiA spus cineva ca vrea sa stie mai multe despre caini.Ei...Uitati aici niste lucruri interesante despre caini.Cum am facut si la artocolu despre pisici,asa voi face si aici.Voi spune ce parere am ,iar in ghilimele pun cum era scris pe site;).Deco,let's start:D

"1. Daca un caine nu intra pana la varsta de 3 luni in contact cu omul, acesta nu va fi niciodata un bun animal de companie."
deci ramane salbatic...

"2. Toti cainii au limba roz, cu exceptia celor din rasa Chow-Chow care au limba albastra. "
:O:ONu stiam:O

"3. Cainii din rasa Chihuahua parta aceasta denumire datorita localitatii cu acelasi nume, din Mexic, in care au fost descoperiti."
nu am ce sa comentez:))

"4. Mustatile cainelui sunt foarte sensibile la atingere si sunt situate pe bot, deasupra ochilor si sub maxilar. Cu ajutorul acestora, cainii pot detecta cele mai sensibile miscari din aer. "
De asta pot sa existe si aia orbi.Cainii au simturile dezvoltate.

"5. Cel mai intalnit nume de caine din lume este Max, acesta fiind urmat de Molly, Sam, Zach sau Maggie."
Astea sunt nume de om:-?

"6. Cel mai batran caine cunoscut a fost Bluey, un Queensland “Heller”. Acesta a trait 29 de ani si 5 luni. "
:O

"7. Din numarul total de testamente din SUA, 1% au ca principal mostenitor un caine."
Doar 1%?:-w

"8. In 1987 a aparut o lege care ii obliga pe cetatenii orasului New York sa adune mizeria lasata de animalele lor pe strada. Aceasta lege a fost data deoarece inainte erau „depozitate” anual pe strazi in jur de 40 milioane de excremenete. "
aha

"9. Cainii pot percepe, in medie, doar 10 sunete."
Numai 10?:O

"10. Cainii nu au o memorie mai buna decat cea a pisicilor. Testele efectuate la Universitatea din Michigan au dovedit faptul ca memoria pisicilor poate dura pana la 16 ore, in schimb cea a cainilor doar 5 minute."
aiss.ce naspa.credeam ca toti cainii retin oamenii pe care i-au intalnit.:O
"12. Lupii albi, o rasa de caini foarte rara in tara noastra, a fost interzisa de nazisti. Motivul a fost faptul ca Hitler si discipolii sai considerau acesti caini inferiori celorlalti. De asemenea, un alt motiv invoca a fost faptul ca Hitler ura culoarea alba deoarece este simbolul pacii. "
lipseste 11:|

"13. Cainii nu transpira prin saliva, ci prin pernitele de la labute. "
uau
"14. Cele mai mici rase de caini folosite pentru vanatoare sunt Basetii. Corpul acestora este foarte aproape de sol datorita picioarelor scurte, lucru care le usureaza patrunderea si strecurarea prin tuneluri."
ce tare:)

"15. Cainele se orienteaza mai mult dupa auz decat dupa vaz. Acestia sunt capabili sa perceapa sunete de o frecventa mult mai inalta decat oamenii. Astfel ei aud sunete pe care noi nu le putem percepe"
aste cred ca stiam deja:-?

"16. Cainii pot sa urmareasca usor obiectele aflate in miscare datorita pupilelor foarte mari. Ei pot vedea si atunci cand sursa de lumina este foarte scazuta."
sa te urmareasca un caine in noapte>:)
"17. In lume se cheltuiesc anual peste 1,5 miliarde de dolari pentru hrana cainilor, in timp ce pentru cea a bebelusilor se cheltuiesc de patru ori mai putini bani. "
cainii au nevoie de mai multa hrana?:Ologic:))

"18. Imperecherea a doi caini dalmatieni apartinanad aceleiasi familii face ca 3 din 10 sa se nasca cu disfunctionalitatii ale auzului."
interesant:-?

"19. Peste 90% dintre proprietarii de caini afirma ca acestia ii fac sa zambeasca cel putin o data pe zi."
pentru ca aceste animale sunt cei mai buni prieteni ai omului:)
"20. Cainii nu sunt daltonisti. Ei pot vedea in culori, la fel ca oamenii, numai ca nu deosebesc atat de bine nuantele."
:Ocredeam ca aceste animale nu pot vedea culorile:O

"21. Un caine si o catea, impreuna cu urmasii lor, pot produce pana la 66 de mii de caini in doar 6 ani. "
cat de exact:-?
"22. Numai cainii si oamenii au prostata. "
aha:|

"23. Gura unui catel exercita o presiune de 25-35 kg/cm2. Presiunea maxima exercitata de unii caini poate ajunge chiar la 80 kg/cm2."
mda,foarte interesant:|
"24. Amprenta nasului unui caine este unica, precum amprenta degetului la om, si ajuta la identificarea acestora."
tare de ei;),noi avem degete,ei nasuri:))

"25. Cainii au peste 200 milioane de receptori olfactivi, spre deosebire de oameni care au doar 5 milioane. Din aceasta cauza cainii isi pot da seama daca o mancare este alterata sau nu, mai mult dupa miros decat dupa gust."
interesant..:-?

Interesant:-?
Ce ziceti?:)

Un comentariu:

  1. ms sunt animalul meu preferat de companie si nu stiam atatea despre ei bv pacat ca nu ai blogul mai citit

    RăspundețiȘtergere

Lasa si tu un comentariu si spune-ti parerea

 
 
Blogger Templates