Social Icons

twitter facebook Google+ linkedin rss feed email

miercuri, 5 noiembrie 2014

Acţiuni pe care le consider inutile în viaţă: 1. Cerşetoria de like

Am intrat azi pe Ask.fm şi am văzut că am o întrebare. Mă gândeam Oare ce am fost întrebată? şi când mă uit: cerşetorie de like... Dezamăgirea a revenit, şi mi-a venit în minte realitatea aceasta, cel puţin, o parte din ea. Aşa că am decis să vorbesc astăzi despre anumite lucruri pe care noi oamenii le facem dar sunt inutile şi neconstructive. Am învăţat că am pierdut mult timp aiurea când eram în liceu, pe nişte chestii care nu au nici un sens, aşa că am să fac o listă cu acţiuni pe care le consider inutile în viaţă.


  1. Cerşetoria de like
Am observat că odată ce oamenii se înscriu la concursurile de pe Facebook, încep să ceară like: Dă-mi like. Este pentru un concurs. Mersi. Aşa, am să dau like dar cu ce te ajută pe tine în viaţă? Sunt excepţii totuşi pentru că uneori premiile sunt reale, nu sunt sub forma primeşti n like-uri si o să îţi facem reclamă profilului. De ce este atât de important? Este ca şi cum ai câştiga un concurs pe care nu meriţi să îl câştigi. 

Cum poţi să câştigi un concurs de frumuseţe cerşind like? Care este logica atunci pentru că tu nu ai luat like neapărat că anumite persoane te consideră frumoasă, ci pentru că ai spus altor persoane să îţi dea like. Nici nu ştiu cu ce aş putea compara câştigul pe care îl ai, totuşi la concursurile de frumuseţe de pe reţelele de pe socializare. Poate că nu te consider cea mai frumoasă din concurs şi atunci de ce simt că TREBUIE să dau like? Doar pentru că te cunosc, nu? Atunci ai câştigat concursul pe nedrept. Bine, ai reuşit, ţi-ai atins idealul, dar acest lucru te ajută în CV cumva? Ce ai câştigat util? Ai câştigat bani care să îi investeşti în ceva util pentru tine sau pentru viaţa ta? Ai câştigat bicicleta dorită? Nu, ai câştigat popularitate. Aşa şi? Nu te simţi deloc vinovat pentru că ai câştigat un concurs pe care poate nici nu meritai să îl câştigi?

Deja încep să bat câmpii aşa că mai bine va dau o soluţie ca acele concursuri să fie câştigate pe bune, dacă chiar crezi că te vor ajuta pe viitor cu ceva. Decât să spui Dă şi tu un like la poza asta. Este pentru un concurs. Multumesc! mai bine spui Intră pe link şi dă like dacă îţi place poza sau Dă like la pozele care le consideri frumoase. Ai fi mai apreciat şi nu ai mai fi văzut ca şi o persoană disperată... 

Acest lucru se aplică şi când vrei să îţi promvezi siteul sau pagina. O persoană care spune Dă like paginii dacă îţi place în loc de Dă like paginii pentru a câştiga un concurs este mai apreciată.

Miercuri: Acţiuni pe care le consider inutile în viaţă: 2. Notele primite pe reţele de socializare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasa si tu un comentariu si spune-ti parerea

 
 
Blogger Templates