Social Icons

twitter facebook Google+ linkedin rss feed email

miercuri, 16 aprilie 2014

Despre modă şi despre tineret

Am observat ceva în rândul tinerilor, ceva ce nu mi se pare o mişcare bună. Este greşeala pe care şi eu eram aproape să o fac. Când eşti la începutul adolescenţei, sau a liceului adolescenţii tind să facă o greşeală doar din cauza fricii.

În perioada adolecenţei începem să ne cunoaştem sinele, personalitatea, calităţile şi defectele. Dar până ajungem în acest punct, trecem prin mai multe încercări. O lume nouă, oportunităţi, noi prieteni... acesta este liceul. Începi un alt capitol al vieţii. Dar nu mă refer doar la începutul liceului, ci la începutul adolescenţei. Este perioada aceea în care vrem să fim la modă, în care vrem să fim acceptaţi de societate, de cei din jur. Din cauza asta vrem să ne schimbăm. Doar din frica de a nu fii singuri, şi de a avea prieteni, ne schimbăm. Argumentul nostru pentru ceva rău este că Aşa fac toţi. Mare greşeală. Ca să intri intr-un anturaj, devii ca ceilalţi. Dacă anturajul este unul dăunător, faci şi tu lucruri ilegale, greşite, doar pentru că Aşa fac toţi. Aşa şi? Trebuie să faci ceva doar pentru că face toată lumea?? NU! Cea mai mare greşeala a unui adolescent. Dacă nu eşti tu însuţi, pierzi multe. Te pierzi pe tine şi devii o persoană falsă. Devii chiar o copie a celor din jur pentru că refuzi să fii tu însuţi. Unii chiar aleg să îşi distrugă sănătatea doar ca să nu fie singurii care nu şi-o distrug...

Să recapitulez. Situaţia este aceasta, începi o nouă viaţa, un nou capitol. Toata lumea face un anumit lucru. Crezi că eşti original dacă faci ceva doar pentru că fac şi alţii la fel? Nu, deloc. Şi eu era să fac aceeaşi greşeală. Vroiam să fiu altfel. Nu îmi plăcea cine sunt şi pentru că mă simţeam ciudată, vroiam să mă schimb. Dar am fost salvată de prietenul meu. Era la începutul prieteniei noastre şi el mă ajuta să nu încep să fac anumite lucruri doar pentru că aşa fac toţi. Din cauza faptului că ce e la modă este dăunător, urăsc moda. Prietenul meu mă ajuta să mă feresc de aceste vicii şi să mă accept aşa cum sunt. Şi le mulţumesc şi părinţilor mei, prin această cale, pentru că m-au educat cum trebuie şi că m-au ferit de rele.

Revenind la idee, am un mesaj pentru cei care nu se plac şi vor să se schimbe. Nu vă schimbaţi doar pentru că este singurul mod în care puteţi fi într-un anturaj. Nu trebuie să vă lăsaţi influenţaţi de cei din jur. Dacă prietenii voştrii nu vă acceptă, nu sunt prieteni adevăraţi. Nu aveţi nevoie decât de oameni care vă acceptă personalitatea, cu tot cu defecte. Aceasta este prietenia adevărată. Schimbaţi la voi doar defecte care dăunează vieţii voastre, cum ar fi fricile, egoismul sau altele. Motivul pentru care faci ceva în viaţă nu trebuie să fie niciodată pentru că aşa este moda.

Şi dacă ţi-e frică de singurătate, gândeşte-te că niciodată nu eşti singur. Aşa am crezut şi eu, dar am văzut că mereu e cineva lângă mine, indiferent de situaţie.

Sfatul meu pentru toţi: fii tu însuţi şi ascultă-ţi inima.

Un comentariu:

  1. Eu unul sincer sa fiu nu am intrat in anturaje de genul asta chiar daca toti prietenii mei fumeaza si majoritatea se si drogheaza eu nu fac ca ei si nici nu ma incanta ideea de a face ce fac si eu plus ca ies afar foarte rar cu ei cam odata sau de doua ori pe luna...in mare parte a timpului il petrec in casa stau iesind cu prietena.In zilele noastre este un miracol sa zic asa cand vezi un adolescent ca nu fumeaza,ca nu se drogheaza etc dar asta este...prefer sa imi petrec mai mult timp in casa decat sa devin ca ei :)

    RăspundețiȘtergere

Lasa si tu un comentariu si spune-ti parerea

 
 
Blogger Templates