Social Icons

twitter facebook Google+ linkedin rss feed email

miercuri, 20 august 2014

Vacanţă în Grecia - Meteora - Muntele Olimp - Paralia Katerini

Ca în fiecare an, am fost la mare. Unde? La greci. Am plecat în data de 5 august la ora 4:30  p.m. şi am venit acasă în data de 14 august în jur de ora 1:00 p.m. Drumul până acolo şi înapoi a fost obositor. Cred că am mers cel puţin 12 ore şi la întoarcere a fost şi mai greu pentru că la 9:00 a.m. a trebuit să predăm cheia. Până la 5 după masă a trebuit să stăm în soare pentru că la ora aceea a fost plecarea spre casă. În drumul spre Grecia, desigur că mi-am făcut şi un selfie:


Ajunşi în Grecia am văzut palmieri, ceea ce nu mai văzusem niciodată live, sau să îi ating chiar. La greci este foarte frumos şi au preţuri accesibile, părerea mea. Au pesiaje minunate, pe care le voi arăta prin câteva poze.


În timpul sejurului s-au organizat excursii în diferite locuri ale Greciei şi vecina mea am ales să mergem în două locuri: Meteora şi Muntele Olimp. Prima excursie a fost în acea joi la Meteora, pe Muntele Athos unde se aflau odată 26 de mănăstiri, dacă îmi amintesc bine. Dintre acestea, doar 2 am vizitat şi 6 mai sunt vizibile. Restul au fost distruse în urma războiului.
La intrarea în Mănăstiri era obligatoriu să porţi fustă, ca femeie, şi dacă nu aveai, aveau ei să îţi dea. Chiar este uimitor cum sunt construite mănăstirile pe stânci. Sunt vechi şi trebuie să fi durat mult până să aducă materiale şi să le construiască. Pe lângă asta, mai au şi o istorie foarte interesantă. Nu aveai voie să faci poze, dar erau unele încăperi, ca cea de jos, pe care le puteai poza. În această poză sunt craniile şi oasele călugărilor morţi care au locuit la mănăstirea respectivă.
Aţi auzit de paharul lui Pitagora?

După cum scrie pe bileţelul acela: Pitagora a creat această cupă acum 2600 de ani şi a fost folosită de studenţi în timpul pauzelor de curs pentru a împărţi vinul în mod egal. Oricine încerca să pună mai mult vin avea să fie pedepsit prin pierderea băuturii printr-o gaură făcută pe fundul cupei. De aceea, i se mai spune şi DIKEA KOUPA sau THE FAIR CUP.
Desigur că am stat şi la plajă. Ca să ai şezlong şi umbrelă trebuia să plăteşti 3 euro pentru un suc sau cafea şi nimic mai mult. 


Iar seara ne plimbam toţi pe afară. Paralia este plin de tarabe în această perioadă şi chiar aveai ce suveniruri să cumperi pentru tine şi pentru cei dragi. Vânzătorii ştiau şi limba română şi nu era nevoie să ştii multă engleză. La un vânzător mă chinuiam să îi explic faptul că mai cumpărasem de la magazinul lui, dar nu am reuşit să mă înţeleg. Şi tot plimbându-ne, am văzut şi marea. În perioada aceea a fost Super Luna şi desigur că abia am reuşit să dorm în acea noapte... Dar peisajul este minunat.


În acea duminică am fost în a doua excursie şi am vizitat Muntele Olimp, locul celor 12 zei. În poza de mai jos este Cada lui Zeus. Muntele este minunat şi deşi am urcat ceva, a meritat efortul. Peisajul este foarte frumos şi chiar îmi place să aflu despre mitologia greacă. Mă fascinează legendele cu zei pentru că sunt foarte interesante.Biserica Sfâtul Nicolae:

În ultimele zile am vizitat şi această parte a staţiunii şi am găsit un parc de distracţii.În concluzie, a fost o excursie frumoasă şi pe lângă faptul că am vizitat locuri frumoase, am învăţat nişte lucruri despre viaţă, despre oameni şi despre mine însumi. Iar acum ştiu ce trebuie să repar la mine pentru a fi aşa cum trebuie să fiu. Dar mai am multe de învăţat despre viaţă.

Un comentariu:

Lasa si tu un comentariu si spune-ti parerea

 
 
Blogger Templates