Social Icons

twitter facebook Google+ linkedin rss feed email

miercuri, 15 ianuarie 2014

Cum crezi că ar trebui să fie o relaţie.

Prima temă de discuţie primită este chiar întrebarea Cum crezi că ar trebui să fie o relaţie? Este un subiect complex despre care se pot spune multe. Cel mai bine voi putea răspunde peste mulţi ani, dar voi răspunde şi acum. Întrebarea mi-a fost adresată de către un prieten foarte bun şi ceea ce pot spune despre relaţii sunt următoarele lucruri.

Ideea principală este că într-o relaţie specială, băiatul reprezintă pentru fată:
- persoana căreia îi poate spune orice, cu care poate să fie sinceră şi care îi ţine secretele.
- persoana care are grijă de ea indiferent de situaţie şi care o protejează.
- persoana care îi ştie cel mai bine caracterul şi îl acceptă aşa cum e.
- persoana în preajma căreia poate să fie ea însăşi.
- persoana în care poate avea încredere şi care îi dă ambiţie.
- persoana care o face să fie o persoană mai bună şi mai puternică.
...dar şi viceversa.

Am citit undeva că relaţiile care durează până la moarte sunt între persoane care la început au fot cei mai buni prieteni. Într-o relaţie, contează ca cei doi să se cunoască foarte bine pentru că ajungi să iubeşti după ce cunoşti o persoană. Probabil de aceea într-o prietenie dintre o fată şi un băiat, unul se îndrăgosteşte, pentru că a ajuns să cunoască cealaltă persoană. O relaţie fericită este bazată pe iubire reciprocă.

Într-o relaţie cei doi se înţeleg şi chiar dacă se mai ceartă, mereu ies mai puternici din acest conflict. Într-o relaţie sănătoasă se renunţă la orgoliu pentru că orgoliul a dus la despărţiri; se iubesc unul pe altul; fiecare vrea ca celălalt să fie fericit; cei doi se acceptă unul pe altul. O relaţie este bazată pe încredere şi înţelegere. Când unul cade, celălalt îl ridică; când unul este nervos, celălalt îl calmează. Dacă unul al cădea şi celălalt ar face la fel, nu se întâmplă nimic bun. La fel şi când amândoi sunt nervoşi. Dacă unul din ei nu cedează şi continuă să se certe, se ajunge la argumente invalide şi distanţare. O relaţie sănătoasă e aceea în care amândoi se tratează unul pe altul de la egal la egal.

Cam aşa cred eu că ar trebui să fie o relaţie. Voi ce credeţi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasa si tu un comentariu si spune-ti parerea

 
 
Blogger Templates