Social Icons

twitter facebook Google+ linkedin rss feed email

miercuri, 6 august 2014

Să sar în ajutor sau să filmez? Aceasta este întrebarea.

Sursa: Google Images

Mă uitam cu mama la ştiri. Şi la un moment dat apare o femeie care este bătută în faţa copilului ei de altă femeie mai mare probabil. Totul s-a întâmplat într-un parc, în plină zi. Şi era lume. Ce credeţi că s-a întâmplat?

  1. Oamenii au sărit în ajutor.
  2. A fost chemată poliţia
  3. Toţi au scos telefonul mobil şi au filmat întreaga scenă. 
După cum probabil aţi observat că se întâmplă, toţi au scos mobilul din buzunar şi dăi şi filmează tot. Nimeni nu a sărit în ajutor şi toţi se uitau la biata femeie care primeşte pumni şi picioare în faţa unui copil mic. Am văzut un clip pe aceeaşi temă în urmă cu o lună.
Clipul acesta nu este din România dar reprezintă majoritatea oamenilor din zilele noastre. Aşa că dacă faceţi accident, Doamne fereşte! sau vi se întâmplă ceva îngrozitor, nu vă aşteptaţi decât să fiţi filmaţi în timp ce plângeţi de durere. Sunt şi cazuri de excepţie când oamenii sar în ajutor. Chiar am văzut astfel de cazuri.

Eram la biserică şi cu câteva scaune în spatele meu a leşinat o femeie. Vreo zece oameni au sărit imediat să o ajute după care văzând că nu reuşesc mare lucru, au chemat ambulanţa. Deci există şi umanitate. Dar cu toată tehnologia aceasta, dacă eşti pe stradă şi se întâmplă ceva rău, sau arăţi mai ciudat decât ceilalţi sau te cerţi cu cineva să te aştepţi să apari pe Youtube următoarea zi sau chiar în acel moment pe Facebook. 

Şi am mai asistat la o astfel de scenă de umanitate când mergeam cu trenul. Stăteam pe scaunul meu liniştită, ca orice călător, şi la geamul de pe culoar era un bărbat care se vedea că avea probleme. Tremura puţin parcă. Şi la un moment dat leşină şi intră în şoc epileptic, o problemă a sistemului nervos. Începe să aibă convulsii(convulsie = Frământare, zvârcolire, încordare.) şi şi-a pierdut cunoştiinţa. Imediat au sărit cei care erau mai aproape de el, printre care un bărbat care ştia cum să îl ajute în această situaţie. La un moment dat, bărbatul epileptic şi-a revenit şi totul a revenit la normal.

Internetul este plin de filmuleţe de genul. Dar la ce să te aştepţi când oamenii vor popularitate şi o obţin pe umerii celor neajutoraţi?

Consider că dacă încerci să faci fapte bune, atragi lucrurile bune în viaţa ta. Când simt că pot ajuta, sar în ajutor. Şi aşa ar trebui să facem toţi. Dacă vrem o lume mai bună, ajutaţi pe cei din jur pentru că o să simţiţi ceva diferit şi plăcut, o fericire de nedescris când ai făcut o faptă bună. 

Tu ce fapte bune ai făcut?

2 comentarii:

  1. Am facut multe fapte bune candva....dar degeaba...cand era vorba sa ma ajute si pe mine cineva toti plecau :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer, aşa e mereu. Şi de aceea multe persoane bune şi săritoare suferă pentru că nu primesc nimic în schimb. Însă, e de apreciat când un om ajută fără să vrea să primească ceva în schimb. Eu când ajut pe cineva, nu mă aştept să întoarcă favoarea, mai ales dacă acel lucru e făcut din plăcere. De exemplu, când fac un portret. Deocamdată, mă mulţumesc cu o simplă apreciere. Nu vreau nimic în schimb. Oricum, cineva de sus vede aceste fapte şi le răsplăteşte şi asta contează. Oamenii sunt înşelători şi dacă vrem să fim fericiţi, mai bine să nu aşteptăm nimic în schimb. În viaţîă, vom da de tot felul de oameni, prieteni falşi ... nu trebuie să îţi pierzi speranţa pentru că mereu vei găsi sprijin de la cine te aştepţi mai puţin... Nu te opri din a ajuta oamenii pentru că se spune că vei fi răsplătit întotdeauna pentru faptele bune, chiar dacă nu vedem răsplata...

      Ștergere

Lasa si tu un comentariu si spune-ti parerea

 
 
Blogger Templates